Constructieve aanpassingen

Soms is een huis gebouwd op een manier die niet meer aan de huidige tijd voldoet. Vaak denken mensen al snel aan een gedateerde afwerking, oude tegels of misschien een schrootjesplafond. Echter kan het ook vaak voorkomen dat bijvoorbeeld de keuken in een aparte kamer staat. Of de huiskamer te klein is. Of in de woning zich meerdere kleine kamers bevinden welke de beschikbare ruimte niet goed benutten.

In veel van deze gevallen kan het nodig zijn om de bestaande constructie aan te passen. Dat kan door bijvoorbeeld een doorbraak c.q. aanpassing in de bestaande constructie te maken. Hierbij is het noodzakelijk dat dit op de juiste wijze gebeurd. Een constructeur stelt hierbij een rapport op. Door onze ervaring zijn we in staat om dit plan op de juiste wijze voor u uit te voeren.

Berekening

Om te bepalen op welke wijze een constructieve aanpassing haalbaar is wordt eerst uiteraard gekeken naar de bestaande constructie. Hierbij wordt in de meeste gevallen een berekening gemaakt waar de constructeur kijkt naar de noodzakelijke draagkracht.

Om een bijvoorbeeld een opening in een dak aan te brengen ten behoeve van een dakraam is het belangrijk dat er op de juiste wijze een raveling (balkonderbreking) wordt aangebracht.